ett bok- och berättarprojekt i Världen och Västerbotten med femåringar i fokus

RAPPORT FRÅN DOROTEA

Så var det dags att sammanföra Doroteas alla femåringar på biblioteket för den allra första Give me five träffen. Vi i projektgruppen hade träffats i ”spökhuset” (läsesalen på biblioteket) kvällen innan för att finslipa alla detaljer. såsom spökbelysning, spindelplacering, klädval, låtval och massor av vilda fantasier om vad framtiden skulle utvisa!

Vi kände oss väldigt nöjda med miljön, INGEN skulle kunna komma på tanken att detta normalt var ett tråkigt rum fyllt av stolar, bord och datorer. Det här VAR VERKLIGEN SPÖKHUSET! Full av förväntan och peppade till tusen vaknade vi på tisdagsmorgonen… nu kunde femåringarna komma!

Roland tog emot i bibliotekets foajé, där vi samlades för att invänta eftersläntrare och titta lite på varandra. Alla blev ”avdammade” med Rolands skoborste! När vi var rena och fina var det dags att smyga in i ”spökhuset” för första gången. Där inne låg det två vackra täcken att sitta på…
Bittens magiska kula skickades runt under sång, och alla fick säga sitt namn.
Sen var det dags att undersöka vad detta var för ställe. Bland spindlar, fladdermöss och häxgrytan, hittade Bitten, Pernilla och Carola snart den stora kistan. På den låg en gammal dammig bok, men vad fanns i kistan? Skulle vi våga öppna?

Påhejad av alla barn kunde till slut kistan öppnas och där inne låg… TRE HÄXOR OCH EN TROLLKARL! Trots att de gjorde sitt bästa för att skrämma barnen blev de inte särskilt rädda! Häxorna mindes ett annat litet barn för 103 år sedan, som inte heller varit rädd, så de läste den berättelsen för barnen… (Det hemska spökhuset).

Efter sagan spelade Trollkarlen ukulele och gitarr och alla sjöng om Imse vimse spindel och de fem fina fåglarna på Trollkarlens hatt.
Trollkarlen hittade också trollspår som alla barn fick titta på innan de lämnade spökhuset. Och nästa gång vi träffas går vi upp på Kullerbacken och spanar efter trollen……

Bitten

Lämna en kommentar